Disgraced van Ayad Akhtar

Disgraced van Ayad Akhtar

Terug naar UITagenda

Een sensationeel stuk over de vraag of we ons ooit kunnen losmaken van onze afkomst en identiteit.

Na A Seat at The Table (★★★★★) en Saman Amini’s Integratieplan (★★★★★) presenteert Black Sheep Can Fly het Pulitzerprijs winnende theaterstuk Disgraced van Ayad Akhtar. Deze moderne klassieker vierde al triomfen in New York, London en München en komt nu in een regie van Eric de Vroedt met topacteurs Charlie Chan Dagelet, Rick Paul van Mulligen, Saman Amini en de aanstormende talenten Selin Akkulak en June Yanez naar Heerlen.

Het verhaal
In Disgraced heeft de succesvolle topadvocaat Amir Kapoor het helemaal voor elkaar. Het leven lacht hem toe, hij is dol op zijn vrouw en een grote promotie is binnen handbereik. Maar als Amir zijn nicht de helpende hand biedt bij een strafzaak tegen een moslim, dreigt niet alleen zijn carrière maar ook zijn privéleven te ontsporen. Op een avond houdt hij samen met zijn vriendin Emily, die kunstschilder is, een etentje voor twee bevriende collega’s. Het feestelijke diner loopt uit de hand als het gesprek komt op religie, ras en de rol van geweld. Gaandeweg dringt het tot Amir door dat zijn mooie leven een grote façade is.

Heeft Amir zijn ware identiteit verloochend door een Westers ideaalbeeld van geluk na te jagen? De beschuldigingen vliegen over en weer, maskers gaan af en aan het eind van de avond is Amirs leven voorgoed veranderd. Disgraced roept de indringende vraag op of we ons ooit kunnen losmaken van onze afkomst en identiteit.