Apa kabar? (Hoe gaat het met jou?)

Apa kabar? (Hoe gaat het met jou?)

Terug naar UITagenda

Spreekuur van, en voor mensen uit voormalig Nederlands-Indië.

Soms is de weg vinden, als het gaat om zorg en ondersteuning, niet altijd makkelijk. Wij willen u helpen en wegwijzers aanreiken. Misschien heeft u wel vragen over vervoer of hulp in het huishouden of wilt u weten wat stichting Pelita voor u kan betekenen, kom dan langs! Wij helpen u graag.

Over de stichting
Stichting Pelita is een landelijke organisatie. De stichting kreeg de naam Pelita, naar een olielampje dat in de tropische nachten vaak langs de onverlichte wegen en op de berghellingen als lichtbaken diende. Pelita neemt de sociale, culturele en historische context als uitgangspunt van de hulp- en dienstverlening. Pelita helpt senioren uit voormalig Nederlands-Indië bij hun aanspraak op de wetten voor oorlogsgetroffenen en met hun mogelijk verzoek voor begeleiding door maatschappelijk werk. Met bijeenkomsten als Masoek Sadja's, Indische Eettafels, Molukse Ouderendagen of KJBB-dagen faciliteert Pelita hun behoefte aan onderling contact.