Zomervacht

Zomervacht

Terug naar UITagenda

De dertienjarige Brian woont samen met zijn vader Maurice op een afgelegen terrein in een vervallen caravan. Niet de ideale plek om Lucien op te vangen, Brians verstandelijk en fysiek beperkte broer. Toch ziet Maurice hier wel de voordelen van in als blijkt dat er een financiële vergoeding tegenover staat. Dat geld kunnen ze goed gebruiken en hij heeft Brian toch om voor Lucien te zorgen? Maar hoe doe je dat, zorgen voor iemand die niet kan praten?

Met Zomervacht, naar de gelijknamige roman van Jaap Robben, maakte regisseur Joren Molter het zich niet makkelijk. Na audities van diverse professionele acteurs koos hij voor de 14-jarige Joël in 't Veld, een jongen met Luciens aandoening: cerebrale parese. Een gewaagde beslissing, die wonderwel uitpakt. Zomervacht is een tedere en eigenzinnige film over de kracht van broederliefde.