VO-LU-ME

VO-LU-ME

(vanaf 1,5 jaar)

Terug naar UITagenda

Met een klein lapje stof op een groots avontuur.

Al het gewone wordt vanzelf bijzonder in VO-LU-ME. Deze nieuwe Laaglandvoorstelling van Karlijn Hamer en Bram van Helden biedt de allerkleinsten van 1,5 tot 3 jaar een eerste kennismaking met theater. Stapje voor stapje gaan de kinderen mee in hun verbeelding. VO-LU-ME beleeft in Theater Kerkrade zijn Nederlandse première en is op 26 november ook in Heerlen te zien.

In hun broekzak vinden Karlijn en Bram een klein lapje stof, dat bij elke uitvouw groter wordt. Zo groot dat je er zelfs in kan verdwijnen. De lap wordt een tent om in te fluisteren of een hoge toren waarin ze de drang om te zingen niet kunnen onderdrukken… Na afloop mogen kinderen zelf op de vloer meespelen! Want samen spelen en je verwonderen is het allerleukste dat er bestaat.

Over de makers
Acteur Bram van Helden vindt in hele gewone dingen een bron van verwondering over het leven. Dat sluit goed aan bij de belevingswereld van peuters en hun ouders. Voor Karlijn Hamer zijn dreumesen en peuters de gedroomde toeschouwers: “Ze kijken met hun lichaam, en alles heeft de potentie om door hen tot theater te worden verheven.”

Het Laagland
Het Laagland is het huisgezelschap van het Toon Hermans Theater en een vaste speler op de podia van Theater Kerkrade en Theater Heerlen. Dit seizoen speelt het jeugdtheatergezelschap vier voorstellingen op onze podia voor dreumesen tot en met pubers. En hun ouders natuurlijk. Artistiek leider Inez Derksen gunt iedereen een bezoek aan goed jeugdtheater. “Om het kind in jezelf trouw te beloven en de veerkracht en de verbeeldingskracht te vieren. Dat kan de wereld van vandaag goed gebruiken”, zegt zij in een interview met ons.