Dansen op de Mijnen

Dansen op de Mijnen

Theatercollege

Terug naar UITagenda

Op 25 november organiseren wij een nieuw theatercollege in de reeks Dansen op de Mijnen over de transitie van Parkstad Limburg. Tijdens deze theatercolleges blikken wij niet terug op de mijnsluitingen en de traumatische gevolgen daarvan. Het doel van de jaarlijkse lezing is lering te trekken uit het verleden en een dialoog te stimuleren tussen bestuurders, ondernemers en burgers over de noodzaak van verandering.

Dansen op de Mijnen is een initiatief van L1, De Limburger en Parkstad Limburg Theaters. De eerste transitielezing werd als afsluiting van het festival Bovengronds in 2018 voorgedragen door eurocommissaris Frans Timmermans. Daarna schreven ASML-topman Roger Dassen, UM-rector Martin Paul en in 2022 Sandra Philippen (hoofdeconoom bij ABN AMRO) hun visie op de transitie van de regio waar.

Houd deze website en onze nieuwsbrieven in de gaten voor meer informatie over het programma in 2023.