So far, so good

So far, so good

(vanaf 14+ jaar)

Terug naar UITagenda

Een opzwepende mix van theater en dans over framing en polarisatie.

De avond valt. We zitten in een winkel. Buiten op straat bouwt de onrust op. Binnen proberen we grip te krijgen op wat er precies aan de hand is aan de andere kant van de winkelruit. Zijn die jongeren daar aan het hangen? Vieren ze een feestje of wordt dit een potje asociaal rellen? En waarom zijn ze daar? Dit is verveling. Nee, woede over hoe de samenleving naar hen kijkt. Of zijn ze pionnen in een crimineel plan?

Met een ensemble van professionele dansers en jonge bewegers maakt Donna Chittick een choreografie achter (en tegen) de winkelruit. Binnen laat Floris van Delft zijn acteurs op het scherpst van de snede gesprekken voeren over wat daarbuiten gebeurt. Wat denkt de winkeleigenaar? En de moeder, de burgemeester, de wijkagent, een pizzabezorger, een journalist of een voetbalhooligan? Allemaal proberen ze grip te krijgen op de chaos aan de andere kant van de winkelruit.

Een bijzonder project
So far, so good is het vervolg op Angry Young Men; theater met hiphop over leven aan de onderkant, in samenwerking met Winne. Ook in dit nieuwe project werkt WAT WE DOEN intensief samen met jongeren die hun plek in het leven nog niet of nog maar net hebben gevonden. Ze dansen en bewegen mee in de voorstelling, gaan in gesprek met het publiek en maken een driedelige miniserie over hun perspectief op tweedeling in de samenleving en framing in de media.

Credits
WAT WE DOEN in coproductie met: Theater Rotterdam
Tekst en regie: Floris van Delft
Choreografie: Donna Chittick
Artistiek advies: Alida Dors
Regieassistentie: Boyd Grund
Spel: Ghislaine van IJperen, Piet Kooij en Dennis Rudge
Dans: Leonarda Lovrekovic en anderen
Muziek: Simone Giacomini
Decorontwerp: Robin Vogel
Lichtontwerp: Mike den Ottolander
Kostuumontwerp: Sara Hakkenberg
Mede mogelijk gemaakt door: Fonds Podiumkunsten, Gemeente Rotterdam, VriendenLoterij Fonds
I.s.m.: De Rotterdamse Douwers, Stichting Jongeren op Zuid (JOZ), Stichting Maaszicht, Stichting Samen Ondernemend Leren (SOL)