PeuterKleuterOchtend: WAS

PeuterKleuterOchtend: WAS

Casier en Dies (2-5 jaar)

Terug naar UITagenda

Na deze voorstelling zal de was nooit meer hetzelfde zijn.

Er was was
er is was
er zal altijd was zijn
maar deze was is weer zo fris als 'ie was

Per week doen we in Nederland gemiddeld 3,6 keer de was. Arme papa’s en mama’s. Of is het maar net hoe je het bekijkt? Voor kinderen zit de was, de wasmand en de wasmachine vol leven! Datzelfde geldt voor WAS, een beeldende voorstelling over de schoonheid en het spel in het alledaagse.

Lekker spelen in de theaterspeeltuin
Na deze bijzondere peuterkleutervoorstelling gaat de theaterbeleving nog even door. Casier en Dies bouwen een theaterspeeltuin vol wasmachines, wasmanden, droogrekken en natuurlijk heel veel was, waarin de kinderen heerlijk kunnen spelen.

Over de makers
Dieske Krijnders studeerde dramatherapie en ontwikkelde een voorliefde voor bewegings- en improvisatietheater. Van 2014-2022 speelde zij met Karel Casier de succesvolle peuter- en kleutertheatervoorstelling Moes. Hiervoor ontvingen ze in 2017 de Zilveren Krekel: “Moes blinkt uit door het wonder te zien in het kleine en alledaagse….” Met hetzelfde subtiele gevoel voor stijl en sfeer maakten ze nu WAS. Karel neemt het decor en de regie voor zijn rekening.

Credits
spel & concept: Dieske Krijnders
regie & decor: Karel Casier
techniek: Mark Verhoef