Killers of the Flower Moon

Killers of the Flower Moon

Terug naar UITagenda

Aan het begin van de 20ste eeuw maakte de vondst van olie de indianen van de Osage Nation plotseling een van de rijkste volken ter wereld. Hun rijkdom trok onmiddellijk blanke profiteurs aan, die door manipulatie, afpersing en diefstal de Osage zoveel mogelijk geld afhandig maakten en ze daarna vermoordden. Omdat het dodental blijft stijgen, neemt de nieuw opgerichte FBI de zaak op zich. De zaak zal leiden tot een van de grootste misdaadzaken in de Amerikaanse geschiedenis.

Regisseur Martin Scorsese zei dat, toen hij David Granns non-fictie boek Killers of the Flower Moon las, hij wist dat hij er een film van moest maken. Scorsese bracht een dag samen met Chief Standing Bear door om de Osage Nation over te halen om te helpen met het filmen. Waarop Chief Standing Bear het volgende zei: ''Martin Scorsese en zijn team hebben het vertrouwen hersteld. En dat vertrouwen zal niet geschaad worden.''

Het historisch misdaadepos met Leonardo DiCaprio en Robert De Niro in de hoofdrollen ging afgelopen mei op het filmfestival van Cannes in première, waar het een staande ovatie kreeg en gebombardeerd werd tot Oscarfavoriet.

Bijzonderheden
Killers of the Flower Moon vertoont Filmhuis de Spiegel met een pauze.