Workshopdag Kunstbende Limburg x SCHUNCK

Workshopdag Kunstbende Limburg x SCHUNCK

Terug naar UITagenda

Op zondag 12 november organiseren Kunstbende Limburg en SCHUNCK een grote workshopdag waarbij de disciplines dans, theater/taal en muziek aan bod komen. Of je nou al wat verder in je creatieve proces bent, of net begint: voor ieder is wat wils.

Ben jij die creatieveling die zichzelf verder wil ontwikkelen op het gebied van muziek, dans, taal of theater? Wil je andere jongeren ontmoeten en jullie creatieve passie delen? Dan is deze gratis workshopdag helemaal jouw ding!

De workshopdag bestaat uit drie delen. Je kunt er dus voor kiezen om een, twee of drie workshops te volgen. Het is niet verplicht om aan alle drie de blokken mee te doen.

Blok 1 (van 11.00 tot 12.30 uur)
Algemene workshop: Stage presence
Deze workshop wordt gegeven door Sander Ruijters.

Blok 2 (van 14.30 tot 16.00 uur)
Muziek workshop: Begin met óf verbeter jouw eigen nummer
Deze workshop wordt gegeven door Rangel Silaev.

Dans workshop: Emotiegebruik en storytelling in dans
Deze workshop wordt gegeven door Ginny Pauw.

Ginny is begonnen met dansen op haar zesde en is sindsdien nooit meer gestopt. Als fulltime uitvoerend danseres, dansdocent en choreograaf heeft zij bij meerdere televisieprogramma’s en producties gedanst in binnen- en buitenland, en met meerdere internationale artiesten het podium gedeeld. Naast haar uitvoerende werkzaamheden, helpt zij ambitieuze dansers een succesvolle professionele danscarrière op te bouwen met haar coachingsprogramma’s bij Ginny Pauw Coaching.

Theater/taal workshop: Stemgebruik en articulatie
Deze workshop wordt gegeven door Eva Custers.

Eva is in 2022 afgestudeerd als Docerend Theatermaker aan de Academie voor Theater in Tilburg. Haar afstudeervoorstelling 'Ich bau dir ein Schloss' werd in datzelfde jaar geselecteerd voor Theaterfestival Boulevard. Eva is een bevlogen en muzikale maker en werkt voor Toneelgroep Maastricht en Theaterschool de Zuiderlingen.


Blok 3 (van 14.30 tot 16.00 uur)

Muziek workshop: Van origineel naar een cover

Dans workshop: Van improvisatie naar choreografie
Deze workshop wordt gegeven door Manon van Riel.

Manon studeerde af aan de Academie voor Danseducatie aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten in de specialisatie Performer. Tijdens haar studie gaf ze al les bij de MusicAllFactory, een erkend vooropleiding voor Muziek- en Musicaltheater in Tilburg. Ze geeft ook (musical) jazzlessen bij Amsterdam Dance Centre en dans als onderdeel van het ensemble en understudy van Patty Simcox in de musical ‘Grease’. Naast haar prestaties als uitvoerend kunstenaar is Manon de maker van ‘Dansersbrein’, een podcast waarin ze met dansers, choreografen en experts verschillende dansonderwerpen onderzoekt. Van de geheimen van improvisatie tot het duiken in de psychologische voordelen van dans. ‘Dansersbrein’ biedt waardevolle inzichten voor zowel dansliefhebbers als professionals.

Theater/taal workshop: Theatertechniek

Je kun je hier aanmelden voor de workshops.

Meld je 15 minuten voor aanvang van je workshop bij de receptie in SCHUNCK Glaspaleis.