Les Misérables

Les Misérables

Terug naar UITagenda

Theaterliefhebbers in Zuid-Limburg kunnen hun geluk niet op, want de wereldberoemde musical Les Misérables komt ook naar Parkstad Limburg Theaters. Les Misérables is een échte klassieker. Deze musical, geschreven door Victor Hugo, vertelt een aangrijpend en tijdloos verhaal over vriendschap, vrijheid en liefde. Dit seizoen keert de legende terug op de Nederlandse podia met een geheel nieuw decor en een sterrencast!

Les Misérables is de grootste reizende musical die in de afgelopen jaren in de regio te zien is geweest. Het verhaal, gebaseerd op de gelijknamige roman van Victor Hugo, vertelt het indringende verhaal van Jean Valjean (gespeeld door de Zuid-Limburgse Milan van Waardenburg), een man die na negentien jaar dwangarbeid wordt vrijgelaten. Hij besluit zijn leven te beteren, maar wordt constant achtervolgd door zijn verleden en de genadeloze inspecteur Javert.

Met prachtige muziek, meeslepende zang en een verbluffende set wordt het publiek meegenomen op een emotionele reis door het 19e-eeuwse Frankrijk. Les Misérables heeft wereldwijd miljoenen harten veroverd en behoort tot de meest geliefde musicals aller tijden.

"We zijn ontzettend blij Les Misérables te verwelkomen in Parkstad. Het verhaal van Jean Valjean heeft onmiskenbaar veel raakvlakken met onze regio, zoals de noodzaak om armoede en onrechtvaardigheid te bestrijden en de levensomstandigheden van de meest kwetsbare leden van de samenleving te verbeteren. Les Misérables is een eerbetoon aan menselijke veerkracht." - Janine Dijkmeijer, directrice van Parkstad Limburg Theaters.

Publieksfavoriet
De musical Les Misérables won in de loop der jaren Tony’s, Oliviers, Oscars, Grammy’s en Musical Awards. Ook de nieuwe Nederlandse productie viel meteen in de prijzen. De nummers Breng hem thuis en Nog één dag werden tijdens de Uitmarkt 2021 in de top 10 gestemd in de categorie ‘Favoriete musicalsong aller tijden’.

De Graaf & Cornelissen Entertainment
Ook Ruud de Graaf, producent van De Graaf & Cornelissen Entertainment kijkt enorm uit naar de samenwerking met Parkstad Limburg Theaters in Heerlen en Theater aan het Vrijthof in Maastricht. “Fantastisch om de Limburgers te laten genieten van Les Misérables! Vanwege het grote verkoopsucces in heel Nederland en zeker ook in Maastricht zijn we trots en blij dat we ook in Heerlen zullen gaan spelen. Deze grote musical is van absolute wereldklasse en een ‘must see’ voor alle liefhebbers van de absolute top. Wij verheugen ons erop om Les Misérables dit jaar ook in Heerlen te mogen brengen”.

De Nederlandse cast
Milan van Waardenburg – Jean Valjean
Freek Bartels – Javert
Vajèn van den Bosch – Éponine
Ellen Pieters – Madame Thénardier
Channah Hewitt – Fantine
Mark Roy Luykx – Enjolras
Sem Gerritsma – Cosette