Dutch Mountain Film Festival

Dutch Mountain Film Festival

Terug naar UITagenda

Dinsdag 31 oktober t/m zondag 5 november staan de verhalen van de bergen centraal bij het Dutch Mountain Film Festival in Heerlen, Kerkrade en Aken.

Steile heuvels, snelstromende beken, smalle paden: in Zuid-Limburg beginnen de bergen, thuisbasis van het Dutch Mountain Film Festival. In films, lezingen, workshops en exposities spreekt liefde voor het landschap en ontzag voor de natuur. Dit is het speelveld van bergsporters en ander outdoorvolk. Hier ontdek je verre en minder verre bergculturen. Het Dutch Mountain Film Festival is een unieke expeditie van filmmakers, kunstenaars, bergsporters en filmfans. Hoogtepunt is de Award Show met de beste bergfilms.

Dit jaar is de 13e editie. Een ongeluksgetal? Neem het risico, toevallig ook rode draad in de programmering. Ontdek dat risico een veelzijdig begrip is, voor mens, natuur en milieu. Het enige risico van het Dutch Mountain Film Festival is dat je na afloop eropuit wil trekken. Ga op pad met schrijvers, waag je aan een MTB-clinic, strek je benen op de Dutch Mountain Trail en geniet van historische expeditieverslagen, adembenemend drama en bijzondere arthousefilms. See you out there!