Cyrille Niël

Cyrille Niël

Op zuik nao get gelök (try-out)

Terug naar UITagenda

Geluk schuilt in kleine dingen, zoals in deze combinatie van Limburgs cabaret, humor én muziek.

Cyrille Niël is in hart en nieren Sittardenaar; greutsj op zijn stad en cultuur. Hij staat vanaf zijn 12e op het toneel bij de Zittesje revuu, speelt in de smartlappenband De Schaamschotten, zingt met bigband Beeg uit Grevenbricht, heeft het tot zesmaal toe (o.a. met Kwebbel en Sjnebbel) geschopt tot de finale van het LVK en staat komend seizoen met zijn derde onemanshow Op zuik nao get gelök in Heerlen en Sittard. Rode draad in zijn agenda? “Ik wil mensen een leuke avond bezorgen.”

In zijn derde onemanshow op zuik nao get gelök neemt deze Limburgse muzikale duizendpoot en cabaretier u mee in het levensverhaal van een oude schoolvriend. Herkenbare hilarische situaties worden afgewisseld met mooie en bekende en nog onbekende (Limburgse) liedjes. Meestal vergezeld door de vleugel, maar ook andere instrumenten passeren de revue. Daarnaast bevat deze dialectvoorstelling een ode aan een aantal Limburgse coryfeeën.

In de traditie van Toon
Cyrille Niël staat bekend om zijn puurheid, respectvolle humor en gevoelige vertolkingen van liedjes van Toon Hermans. In 2018 debuteerde hij met De Gevleugelde Druimer en in 2021 bracht hij De Toone van Zitterd. Beide voorstellingen mochten rekenen op lovende recensies en staande ovaties. “Ik ben opgegroeid met Toon Hermans”, vertelt Cyrille in een interview. “Zijn conferences, liedjes en teksten vind ik fan-tas-tisch. De manier waarop Toon de humor benadert en zijn liedjes brengt is een belangrijke inspiratiebron voor mij.”