Behind the Music (film)

Behind the Music (film)

Rinus over 60 jaar Golden Earring

Terug naar UITagenda

Dichter bij Golden Earring kom je niet meer.

In 2020 maakte Martin Kuiper in een uitverkocht Paard in Den Haag een twee uur durende registratie van de Behind the Music-avond met Golden Earring-bassist Rinus Gerritsen in de hoofdrol. De documentaire Behind the Music: Rinus over 60 jaar Golden Earring is 28 oktober integraal in de INGzaal te zien.

Na afloop komt Rinus langs voor een exclusieve Q&A en meet & greet.
Rasverteller Rinus vertelt in zijn interview over zijn eerste muzikale stappen in een naoorlogse volkswijk. Golden Earring werd in 1961 opgericht door Gerritsen, zijn buurjongen en gitarist George Kooymans, die helaas de diagnose ALS kreeg. Hierdoor besloot de band te stoppen. Hij zoomt in op het succes en gaat dieper in op de verliesgevende Amerikaanse tours, de onderlinge verhoudingen en de verhalen achter de hits. Natuurlijk is er ook volop aandacht voor de legendarische muziek van de Haagse band.