Anatomy of a Fall

Anatomy of a Fall

Terug naar UITagenda

Sandra, Samuel en hun slechtziende zoon Daniel wonen sinds een jaar in een afgelegen châlet in de Franse Alpen. Wanneer Samuel onder verdachte omstandigheden dood wordt aangetroffen, wordt Sandra aangeklaagd. Want was zijn val een noodlottig ongeluk, zelfmoord of is hij door zijn echtgenote geduwd? In de rechtszaak die volgt wordt hun relatie tot in de details ontleed.

Advocaten en experts analyseren niet alleen zijn val, maar ook het huwelijk, waardoor Sandra hoofdverdachte wordt. Terwijl ze haar onschuld probeert te bewijzen, woont Daniel het proces van zijn moeder bij. Regisseuse Justine Triet legt de complexe gezinssituatie bloot, maar kaart ook subtiel seksisme aan. Zou Sandra met evenveel argwaan bekeken worden als ze een man was?

De hoofdrol in Anatomy Of A Fall wordt gespeeld door de sterke Duitse actrice Sandra Hüller, die eerder bij ons te bewonderen was in Toni Erdmann, Liebe In Den Gängen en Requiem. De film is een mengeling van een liefdes- en rechtbankdrama die je op het puntje van je stoel laat zitten.

Bijzonderheden
De belangrijkste prijs op het filmfestival van Cannes, de Gouden Palm, werd afgelopen zomer gewonnen door Anatomy Of A Fall. Het is pas voor de derde keer in de geschiedenis van het filmfestival dat een vrouw de prijs wint.