Ruben Hein

Ruben Hein

Leveller (try out)

Terug naar UITagenda

Muziek en korte verhalen over mens, dier, natuur en alles wat daar tussenin zit.

Mens, dier, natuur, muziek. Eigenlijk ligt het allemaal niet zo ver uit elkaar. Althans, als je de wereld van zanger en muzikant Ruben Hein instapt, zoals wij dat al vaker mochten doen tijdens de zaterdagavondconcerten in onze INGzaal. Jarenlang staat Ruben al op het podium met zijn muziek, net zo lang is hij fanatiek natuurliefhebber.

De afgelopen jaren weet Ruben zijn twee grote liefdes voor natuur en muziek te verbinden. Zo bracht hij in 2022 zijn album OCEANS uit, met muziek geïnspireerd op zijn reis naar Antarctica. Die lijn zet hij door op zijn onlangs verschenen EP Leveller en in deze gelijknamige theatervoorstelling.

Walvissen met stemrecht
De wereld van Ruben is er een van ongekende verwondering. Over ons, de mens, het dierenrijk, muziek en alles wat ons inspireert. Maar ook een van twijfel. En daarin is hij niet alleen, want zijn we eigenlijk niet allemaal een beetje dolende? Aan de hand van zijn muziek, beelden en verhalen probeert Ruben zijn gedachtenspinsels te ontrafelen en de wereld om ons heen te verklaren. Daarvoor gaat hij op zoek naar antwoorden bij monarchvlinders, paddo’s en walvissen met stemrecht.