Martin Kohlstedt

Martin Kohlstedt

FELD

Terug naar UITagenda

Klassiek en electronica in één betoverend concert.

Martin Kohlstedt maakt betoverend mooie muziek, waarin klassieke muziek en electronica versmelten. De Duitse componist, toetsenist en producer is één met zijn klassieke vleugel maar is even verknocht aan de synthesizer en electronica. Na een onvergetelijk optreden in onze LIMBURGzaal met Tag, Nacht, Strom en Ströme komt hij terug met muziek van zijn nieuwste album Feld.

In tijden van tracks, singles, playlists en TikTok boeit Feld door zijn esthetiek. Meer nog zet dit nieuwe album de norm voor hoe een electronica productie kan samenkomen met analoge en akoestische invloeden uit de klassieke muziek, ambient en score design. Op dit snijvlak valt een heel nieuwe wereld te ontdekken.

Neoklassieke traditie
Kohlstedt vestigde zijn naam met de twee onlosmakelijk met elkaar verbonden albums Tag (2012) en Nacht (2014). In 2019 betoverde hij onze LIMBURGzaal nog met de muziek van Strom (2017) en het antwoord daarop Ströme (2019). Tijdens zijn concerten kun je alles verwachten, want hij is niet bang om te improviseren en hij ontwikkelt zijn stukken vaak door op het podium. Ieder concert is hierdoor uniek. Zijn muziek staat in de neoklassieke traditie van componisten als Nils Frahm en Ólafur Arnalds.