Vlamousse

Vlamousse

In den beginne (try out)

Terug naar UITagenda

Vlamousse keert terug naar waar het allemaal begon en bespreekt alles!

“Schaamteloos grappige energiebommetjes die prikken in gevoelige plekjes”, schreef Het Leidsch Dagblad ★★★★ over hun debuut Saampies. Daarmee is over Vlamousse geen woord te veel gezegd. Waar ze toen maatschappelijke knelpunten op het hakblok legden, hobbelen ze nu het persoonlijke pad op. Want jawel, de kinderwens knaagt!

Dat is natuurlijk niks nieuws. Al sinds Eva zich vergreep aan die appel en ons daarmee voorgoed het paradijs ontnam, is de mens bezig zichzelf voort te planten. Er is alleen dat piepkleine detail, voor het behoud van de planeet kunnen we beter even stoppen met dat baren. En mocht je dan alsnog het gore lef hebben om gehoor te geven aan dat knagende kinderverlangen, dan moet je er op z’n minst voor zorgen dat je een perfecte moeder wordt, toch?

Terug naar het begin
Met In den beginne nemen Brigitte van Bakel en Maya van As je mee naar waar het allemaal begon. Gewapend met humor en genadeloze eerlijkheid trekken ze daarbij hun ouders uit hun godenrol, Maria van d’r sokkel, Jezus van z’n kruis en hun binnenwereld naar buiten. Al gaan ze sowieso aan die kinderen beginnen, heus wel… Alleen eerst nog effe afrekenen met de erfzonde.