The Warlocks

The Warlocks

Terug naar UITagenda

In 1999 werd The Warlocks opgericht in L.A. vanuit een gezamenlijke liefde voor all things rock’n roll, met de nadruk op klassieke psych, hypnotiserende krautrock en de coolste aller bands, The Velvet Underground. Hun gigantische wall of sound is voer voor fans van Brian Jonestown Massacre, Black Angels, Wooden Shjips,…

Het verhaal van The Warlocks is eigenlijk het verhaal van frontman Bobby Hecksher. Hij raakte door zijn muzikale (groot)ouders geïnspireerd door The Velvet underground en The Grateful Dead, verhuisde op 16-jarige leeftijd van Tampa naar L.A. waar hij een geestverwant vond in een jonge Beck (Hanssen, hij jamt mee op Stereopathic Soulmanure) en als bijbaantje speelde in de Brian Jonestown Massacre.

Een paar jaar later vormde hij The Warlocks, maar bleef commercieel succes uit en, behalve de constanten Bobby Hecksher en het geluid, een gigantische wall of sound, versleet de band meer muzikanten dan snaren. De neo-psychedelica van The Warlocks heeft dan ook de nodige voor- en tegenstanders. Vele fans dompelen zich maar al te graag onder in de gruizige trip van gitaren, hysterische orgels en vuige vocalen, terwijl sommige critici de band niet zo origineel vinden als voorlopers The Jesus & Mary Chain, Spacemen 3 en The Velvet Underground. Maar laten we eerlijk zijn: met tien studio-albums in de zak is de laatste groep danig in de minderheid.

Line-up:
Bobby Hecksher (gitaar, zang)
J.C. Rees (gitaar, feedback)
Earl V. Miller (gitaar, drone-machine)
Christopher DiPino (bas)
Oscar Ruvalcaba (drums)