Hoeheettut

Hoeheettut

(vanaf 6 jaar)

Terug naar UITagenda

Kunnen lezen is mooi. Kunnen kijken is mooi. In Hoeheettut doe je allebei.

Hoge Fronten uit Maastricht maakt en speelt beeldende voorstellingen en performances in het theater of op (buiten)locaties. Artistiek leider Lieke Benders is dit seizoen artist-in-residence in PLT. Zij maakte haar nieuwe jeugdvoorstelling Hoeheettut samen met de kinderboekenschrijfster, dichter, tekenaar en performer Joke van Leeuwen in coproductie met PLT.

Hoeheettut is een beeldende en springerige voorstelling over taal op basis van teksten en tekeningen van Joke van Leeuwen. Leuk voor iedereen die net heeft leren lezen of van taal en letters houdt. Je ontdekt abc’s in de vorm van mannetjes, verstopte letters en ruziemakende letters. Woordbeelden en beeldwoorden en andere talige gekkigheid. Wist jij bijvoorbeeld dat, als je het woord dop omdraait, er nog steeds dop staat? En dat je met de letters in het woord ‘vlinder’ een vlinder tekenen kan?

Hoge Fronten
Onder leiding van Lieke Benders brengt Hoge Fronten het publiek op theatrale en poëtische wijze, letterlijk en figuurlijk in beweging, om nieuwe inzichten te ontdekken en op zoek te gaan naar universele gelijkenissen.

Waarom een theatervoorstelling over taal?
Dat leggen Lieke Benders en Joke van Leeuwen graag zelf uit: “Het leren van taal kan voor een kind soms best droge kost zijn. Wij willen het publiek het plezier van het spelen met taal, dat wij zelf zo intens beleven, laten ervaren.” Hoge Fronten en Joke van Leeuwen hebben hiervoor al vaker samengewerkt.