Lets Radio Koor

Lets Radio Koor

Rachmaninov Vespers

Terug naar UITagenda

“Vocale zweefkunst… Hun uitvoering verbindt het beste van twee werelden.” – De Telegraaf

Het Lets Radiokoor behoort tot de absolute top van de Europese professionele kamerkoren. Na Pärt & Tsjaikosvski in 2021 neemt het koor u mee naar de grootste en meest troostrijke werken uit het koorrepertoire, de All-Night Vigil of Vespers van Rachmaninov.

Purcell / Hear my Prayer, O Lord
Silvestrov / Two Spiritual Songs
Messiaen / Louange á l’éternité de Jésus
Rachmaninov / Vespers (All-Night Vigil) op. 37

Dirigent Sigvards Klava

Als een magiër doseert dirigent Sigvards Klava de stemmen, van klare baslijnen tot sopranen die als een lentewolkje langszeilen. Klava's lef levert soms ongelijke inzetten op, maar hij compenseert de rafels met een karrenvracht aan fraaie details. Zo komen de mooiste alten tegenwoordig uit Riga. Hun koele warmte kruipt regelrecht in het merg.” – de Volkskrant.

Klanklaboratorium
Het Lets Radiokoor wijdt zich aan een breed repertoire van renaissance tot hedendaags en wordt geroemd om zijn verfijnde smaak voor het muzikale materiaal, geraffineerde expressie en ongelofelijke vocale techniek. Vooral door zijn interpretatie van moderne koormuziek heeft het koor grote naam gemaakt en de reputatie van een ‘klanklaboratorium’. De 25 zangers hebben zich op bijzondere vocale vaardigheden, zoals de intonatie van kwarttonen en het boventoongezang gespecialiseerd en verdiepen zich geregeld in de geheimen van de oeroude zangtradities van hun geboorteland Letland.