Ernest Peters & Band

Ernest Peters & Band

Muziekcafé op Dinsdag

Terug naar UITagenda

Samen met zijn band brengt Ernest Peters een fijne blend van blues met pop- en rockinvloeden. Inmiddels heeft Ernest al diverse studioalbums en EP's op zijn naam staan, waaronder ‘My Life, Part One’, het eerste deel van een autobiografisch avontuur dat in 2017 op het Holy Moly-festival in Heerlen werd gepresenteerd. In de herfst van 2021 werd het tweede deel van zijn muzikale autobiografie, 'My Life, Part Two', tevens in Poppodium de Nieuwe Nor gepresenteerd. Ernest speelde de afgelopen twee decennia op meerdere festivals, waaronder op Park City Live in 2010 en 2018.

In zijn werk worden rauwe blues-klanken afgewisseld met scheurende gitaren, breekbare ballads en verrassende composities en met bijbehorende instrumentaria en klankkleuren. De nummers staan volledig in dienst van ervaringen die Ernest gedurende zijn leven opdeed. Deze worden op een frisse, toegankelijke manier gebracht. Als zanger en gitarist wordt Ernest ondersteund door zijn zoon Jop Peters op gitaar, Bart Kockelmans op toetsen, Dirk Janssen op drums en Michel Henquet op basgitaar.