Het Zuidelijk Toneel

Het Zuidelijk Toneel

Crashtest Ibsen (marthonvoorstelling van ca. 4 uur)

Terug naar UITagenda

Bingewatchen voor toneelkijkers met Noorse lekkernijen tussendoor.

“Crashtest Ibsen haalt veel tegelijk overhoop maar komt daar moeiteloos mee weg.” – Theaterkrant ★★★★

Drie toneelstukken van Henrik Ibsen op één middag. Grijp uw kans! Deze bingewatch voorstelling toont het leven van de inwoners van een negentiende-eeuws Noors stadje, waarin zich drie wereldbekende Ibsen drama’s afspelen. Met de nodige humor en spelplezier spietsen regisseur Sarah Moeremans en haar spelers politieke aanklachten, urgente maatschappelijke kwesties, sociale ongelijkheid en andere zaken als een portie verse vis aan hun speer. 

Tussen 2013 en 2018 voegden Sarah Moeremans en schrijver Joachim Robbrecht elk seizoen een nieuwe Crashtest Ibsen toe aan hun collectie. Zij waren daarmee de hit van vele festivals en theaters. In die stukken reden ze Hendrik Ibsen onbeschermd en plankgas tegen de muur om daarna zijn beste ideeën tussen de brokstukken vandaan te halen. In Crashtest Ibsen zijn Crashtest Nora, Crashtest Volksvijand en Crashtest Ik zie spoken in één vier uur durende voorstelling te zien, gespeeld door een groep acteurs om je vingers bij af te likken. Leun achterover en duik mee in de theatergeschiedenis en geniet tussendoor van Noorse lekkernijen.

Artistiek directeur Piet Menu: “Ibsen leren en je amuseren? Het kan. In deze kleine marathon krijg je een spoedcursus theatergeschiedenis en word je een behoorlijk spiegeltje voorgehouden: de positie van de vrouw, klokkenluiders, macht, alternatieve feiten… Zijn we nu echt slimmer geworden dan 150 jaar geleden?” 

Ticketprijs is inclusief een hapje en drankje.

Credits
Regie: Sarah Moeremans
Tekst: Joachim Robbrecht
Spel: Judith van den Berg, Gillis Biesheuvel, Evelien Bosmans, Joep van der Geest, Louis van der Waal, Peter Seynaeve
Kostuumontwerp: Daphne de Winkel
Vormgeving en lichtontwerp: Theun Mosk
Artistiek advies: Piet Menu