BoekieWoekie Festival

BoekieWoekie Festival

Terug naar UITagenda

Het BoekieWoekie Festival is de feestelijke afsluiter van de Kinderboekenweek in het SCHUNCK Glaspaleis. Het is één groot kinderfeest in Heerlen waar je lekker kunt lezen, kijken, luisteren, dansen en spelen. Meedoen is gratis dus kom samen met je broertje, zusje, vriendjes en vriendinnetjes naar het Glaspaleis en fantaseer erop los!

BoekieWoekie Festival - workshops
Tijdens BoekieWoekie Festival kun je deelnemen aan verschillende workshops. In iedere workshop staat ‘een huis’ op de een of andere manier centraal. En natuurlijk mag je ook steeds zelf aan de slag om een en ander uit te proberen!

Vooraf een specifieke workshop reserveren kan niet. Zodra je op 15 oktober op het BoekieWoekie Festival aankomt, kun je je bij de aanmeldtafels inschrijven voor maximaal 3 workshop(s).

De workshops waaruit je kunt kiezen:
Huis van taal
Huis van (de) dans
Huis van de ridders
Huis van de film
Huis van de Romeinen in het Thermenmuseum
Huis van de Koempels in het Mijnmuseum

Doorlopende activiteit: (t)Huisbios(coop)
Welke sprookjes worden er bij jouw thuis verteld? De verfilming van Roald Dahls Gruwelijke rijmen brengt een hele parade sprookjesfiguren bij elkaar in een geweldig verhaal voor alle leeftijden. Dus heb je even zin om te zitten? Kom dan kijken naar deze doorlopende film. Psst… we hebben van deze film ook het boek in de bieb.
De film wordt vertoond in het Auditorium (+5)

Praktische informatie
Na aanmelding ben je op 15 oktober vanaf 12:30 uur van harte welkom in het Glaspaleis in Heerlen. Je kunt je dan in de centrale hal opgeven voor de workshop(s) van jouw keuze (maximaal 3) bij de aanmeldtafels. Van tevoren aanmelden voor een workshop kan niet. Na een feestelijke opening starten we om 13:00 uur met de eerste workshops. Tussen de workshops door is er voldoende tijd om rustig van locatie te wisselen.

Leeftijd: 5 - 12 jaar
Locatie: SCHUNCK Glaspaleis
Datum: 15 oktober
Tijd: 13.00 - 17.00 uur, inloop vanaf 12.30 uur.
Kosten: Na aanmelden, gratis
Aanmelden is alleen nodig voor deelnemende kinderen. Begeleidende volwassenen hebben geen eigen ticket nodig

Kinderboekenweek 2023
Tijdens de hele Kinderboekenweek is er op alle bibliotheeklocaties van SCHUNCK van alles te beleven voor kinderen tot 12 jaar. Kom je luisteren naar het voorlezen? Of bouw je je eigen natuurhuisje? Kijk op de site van SCHUNCK voor het hele programma.