Versleutelde Verhalen

Versleutelde Verhalen

Ontdek de geschiedenis achter het slot

Terug naar UITagenda

Ontdek de Betoverende Wereld van Kasteel Hoensbroek met de Multimediale Tour ‘Versleutelde Verhalen’

Vanaf 14 oktober gaat er iets magisch gebeuren in Kasteel Hoensbroek en jij kunt het gaan beleven! De multimediale tour, ‘Versleutelde Verhalen’, neemt je mee op een betoverende reis door de middeleeuwse geschiedenis van het kasteel. Bereid je voor op een bijzondere ervaring, deze interactieve tentoonstelling laat de geschiedenis tot leven komen als nooit tevoren. Je krijgt als kasteelbezoeker zelfs een eigen sleutel om de interactieve tentoonstelling te activeren!

Een waanzinnige beleving voor families én voor geschiedenisliefhebbers
Eeuwenoude wandelgangen, geheime kamer en verborgen schatten. Als bezoeker ga je zelf op ontdekking in deze multimediatentoonstelling van formaat. Tijdens een bijzondere tijdreis ontdek je welke kleurrijke karakters het kasteel in de middeleeuwen bewoonden. Als de muren van Kasteel Hoensbroek konden spreken dan zouden ze deze verhalen vertellen. Ga vanaf 14 oktober snel jouw sleutel halen en ontgrendel de geschiedenis achter het slot – een waanzinnige beleving voor families én voor geschiedenisliefhebbers!

Wat kun je verwachten?

  • Interactieve Verhalen: De kasteelbewoners uit de middeleeuwen komen tot leven voor je ogen. Je zult hun verhalen horen, terwijl je door de prachtige kamers en gangen van het kasteel wandelt.
  • Virtuele Tijdreis: Reis terug in de tijd en ervaar hoe het leven was in de middeleeuwen. Je zult je onderdompelen in de sfeer van die periode, van kleding en gebruiken tot de dagelijkse bezigheden van de bewoners.
  • Familieplezier: ‘Versleutelde Verhalen’ is geschikt voor alle leeftijden. Het is een educatieve en boeiende ervaring voor gezinnen, vriendengroepen en individuele bezoekers.
  • Kasteel Hoensbroek is al eeuwenlang een symbool van geschiedenis, avontuur en mysterie. Met ‘Versleutelde Verhalen’ brengen we deze rijke erfenis op een geheel nieuwe manier tot leven.
  • De interactieve tour ‘Versleutelde Verhalen’ wordt aangeboden in 2 varianten – de familie tour en de historische tour. Deze tours zijn beschikbaar in de talen Nederlands, Engels en Duits.

Vanaf wanneer?
De Versleutelde Verhalen tour is vanaf 14 oktober dagelijks beschikbaar van 10.00 – 17.30 uur.
Met uitzondering van feestdagen, zie ook de openingstijden van Kasteel Hoensbroek..