Becca Stevens Trio

Becca Stevens Trio

Now Feels Bigger Than The Past Tour

Terug naar UITagenda

“New York’s best kept secret.”

De carrière van de singer-songwriter en multi-instrumentalist Becca Stevens neemt een enorme vlucht. The New York Times noemt haar “New York’s best kept secret.” De mooie woorden heeft zij te danken aan haar vermogen om iedereen te raken met loepzuivere vocale buitelingen en haar vernuftige mix van pop, jazz, indie-rock en Appalachen-folk. Becca’s muziek past namelijk in géén enkel hokje.

In de Pop-up Jazzclub speelt zij met haar trio een mix van haar laatste album WONDERBLOOM en nieuw werk. WONDERBLOOM dat in 2020 uitkwam op Michael League’s (Snarky Puppy) label GroundUp Music toont haar vaardigheid om diepgaande en kritische teksten te combineren met funky en dance-ready beats. Jazz Magazine omschreef het album als “sophisticated and sensual pop.” En: “Prince zou het kunnen goedkeuren”, roemde The Mail on Sunday het nummer Slow Burn, waarvoor Becca genomineerd werd voor de Grammy voor Best Arrangement, Instruments and Vocals. Dichterbij huis meldt de Volkskrant naar aanleiding van haar optreden tijdens North Sea Jazz 2017: “Onthou die naam… Werkelijk beeldschoon is de muziek van Becca Stevens.”

Line-up
Becca Stevens: zang & gitaar | Chris Tordini: bas | Jordan Perlson: drums

Pop-up Jazzclub
De Pop-up Jazzclub is een nieuwe ontmoetingsplek op de Zuid-Limburgse podia voor jazzmusici en luisteraars. In PLT zijn de INGzaal en LIMBURGzaal de uitgelezen podia om te genieten van bijzondere en intieme jazzconcerten. Het programma dat wij i.s.m. Jazz Maastricht voor het eerste seizoen van de club hebben samengesteld zet de toon. Van bekende jazzmuzikanten tot nieuwkomers en van traditionele jazz tot modern, cool jazz en cross-over: in de ongedwongen sfeer van de Pop-up Jazzclub kan elke jazzliefhebber zijn hart ophalen. Daar blijft het niet bij, want na elk concert is er een aftershow in het theatercafé.

Aftershow: SAME
De jazz-afdeling van het Conservatorium Maastricht verzorgt tijdens de reeks 'Pop-up Jazzclub'-concerten telkens een aftershow. In het theatercafé houdt SAME de sfeer nog even vast. Na een eerste ontmoeting tijdens een jamsessie besloten Manuel Requena en Kamilla Leines - samen SAME - hun improvisaties op papier te zetten en hun melodieën met de wereld te delen. In de onverwachte combinatie van smaakvolle E-bass, bespeeld als een gitaar, en Kamilla’ warme stem hoor je verschillende stijlen van latin, pop tot jazz in verschillende talen terug. Het Duo bracht in de zomer van 2022 hun eerste twee nummers uit en werkt nu aan een compleet album.