philharmonie zuidnederland

philharmonie zuidnederland

PHILSURROUND

Terug naar UITagenda

Zo viert ‘ons’ huisorkest samen met u tien jaar Philzuid.

Hoe zou het zijn om bij een concert tussen de muzikanten te zitten? Om de overweldigende klank van een symfonieorkest van binnenuit te beleven? Met Philsurround biedt Philzuid de unieke kans om dát te ervaren. Het orkest zit in een grote cirkel; u zoekt een plekje tussen de musici en geniet van een programma boordevol verrassingen.

Tien paar oren komt u bij deze unieke muziekbeleving tekort. U voelt de bassen vibreren en wordt omarmd door fluwelen strijkersklanken. De hout- en koperblazers ademen met u mee. Bovenal klinkt de mooiste orkestmuziek uit alle windstreken. En in korte intermezzo’s vertelt een acteur de verhalen over de passie en muziek van ‘ons’ prachtige symfonieorkest.

Credits:
Dirigent: Sander Teepen
Coproductie: Toneelgroep Maastricht
Werken van Strauss, Sibelius, Britten, Brahms, Fadael e.a.

Programma:
Strauss: Also Sprach Zarathustra
Sibelius: Intermezzo Karelia Suite
Mozart: Symphony nr. 40 K550 G mineur
Britten: Young Person’s Guide to the Orchestra
Rachmaninov: Vocalise
Bloch: Prayer
Karmit: Nieuwe compositie
Brahms: Hungarian Dance 1
Stravinsky: Berceuse & Finale Vuurvogel
En méér verrassingen