Ian Siegal

Ian Siegal

B.L.U.E.S.

Terug naar UITagenda

De top van de internationale BLUES in Heerlen.

Bluesgigant Ian Siegal viert in 2023 25 jaar tourhistorie. Maar vooral viert hij met zijn band vol multi-award winnende vrienden de BLUES. Vanaf de oorsprong in New Orleans, via de reis naar het noorden tijdens de Harlem Renaissance tot aan de top van populariteit van het genre in de Mississipi Delta en de rest van de wereld.

Een prijzenkast vol
Ian Siegal is een gevestigde naam in de Britse en internationale bluesscene. Hij heeft negen Britse Blues Awards gewonnen, drie Europese Blues Awards in de wacht gesleept, werd meerdere keren genomineerd voor de USA Blues Music Awards en won twee keer het MOJO Blues Album van het jaar. In ons land speelt hij al een aantal jaar samen met The Rhytm Chiefs.

Topgitarist
Siegal staat bekend om zijn fijne mix van verschillende stijlen, van blues en Americana tot roots. Zelfs voor een beetje soul draait hij zijn hand niet om. De gitarist laat zijn gitaar janken en als er geen einde lijkt te komen aan de stroom van indrukwekkende gitaarriffs, kiest hij voor een moment van ingetogenheid.

Band vol giganten
De band bestaat naast Siegal uit Mischa den Haring, deze Nederlandse rootsgitarist vergaarde bekendheid als frontman van T-99 en is een gevestigde naam binnen het internationale bluescircuit. Ook op het Heerlense podium staan Roel Spanjers (Luther Allison), Big Dave (The Electric Kings), en Dusty én Darryl Ciggaar (The Rhytm Chiefs, Dry Riverbed Trio). Een twintigjarige vriendschap, ontstaan door de gezamenlijke liefde voor de Blues, bracht deze zes multi-award winnende muzikanten samen om deze passie met het publiek te delen.