Blaudzun

Blaudzun

Terug naar UITagenda

Blaudzun gaat in de herfst van 2023 op clubtour langs de Nederlandse poppodia. De melancholieke singer-songwriter met zijn kopstem als unique selling point neemt zijn volledige zeskoppige band mee. Hij belooft een show met veel nog niet eerder uitgebrachte muziek gecombineerd met hoogtepunten uit zijn inmiddels indrukwekkende oeuvre.

Blaudzun is het pseudoniem Johannes Sigmond (1974). Blaudzun’s muziek wordt gekenmerkt door een unieke mix van indie rock en pop en zijn poëtische teksten en markante stem. In 2022 verscheen zijn alom bejubelde zesde album ‘Lonely City Exit Woounds’. De singles ‘Real Hero’, opgedragen aan zijn jeugdheld Johan de Niet, en ‘Wide Open’ krijgen het predikaat TopSong van NPO Radio2 en het album komt binnen op de nummer-1 positie in de Nederlandse album top-100. Recensenten komen superlatieven tekort om artiest en songs te duiden en prijzen.

‘Blaudzun biedt houvast in angstige tijden’ (Trouw, 4 sterren)
‘Een van Blaudzuns beste, een album dat kan helpen, als een vriend in nare tijden’ (Volkskrant, 4 sterren)
‘Een plaat die zich met open armen laat ontvangen’ (OOR)
‘Blaudzun keert terug met beste werk tot nu toe’ (Parool)

Sinds de release van ‘Seadrift Soundmachine’ in 2010, heeft Blaudzun en zijn zeskoppige band grote indruk gemaakt met liveshows in clubs en festivals door heel Europa. De release van ‘Heavy Flowers’ (2012) behaalde de gouden status in Nederland en werd gevolgd door jaren van uitverkochte clubtours in zowel Nederland, België als Duitsland. Blaudzun speelde op festivals in Europa en de VS, zoals; Southside, CMJ, SXSW, Pinkpop, Pukkelpop, Rock Werchter en Lowlands. Hij ontving vele awards, waaronder de 3voor12 Award voor ‘Beste Album van het Jaar 2012’, een Edison Award in 2013 voor ‘Beste Mannelijke Artiest’ en een 3FM-Award voor ‘Beste Alternatieve Act’. ‘Heavy Flowers’ werd opgevolgd door eveneens gouden plaat ‘Promises of No Man’s Land’ (#1 in de Nederlandse albumchart) en het driedelige album ‘Jupiter’ waarvan het laatste deel ‘UP’ in 2018 uitkwam. De komende zomer werkt Blaudzun in de studio verder aan nieuwe muziek dat moet resulteren in zijn zevende album.