The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry

The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry

Terug naar UITagenda
De zestiger Harold Fry is getrouwd met Maureen, met wie hij in een kuststadje in Zuid-Engeland woont. Al heel zijn leven houdt hij zich graag op de achtergrond. Wanneer zijn goede vriendin Queenie op sterven ligt wil hij haar een brief sturen. Op een doordeweekse ochtend verlaat hij zijn huis om de brief te posten.

Aan de brievenbus verandert hij echter van gedachten en besluit uit het niets verder te wandelen en haar zelf op te zoeken in het verpleeghuis dat zich honderden kilometers verderop bevindt. Hij heeft geen wandelschoenen, geen kaart en geen telefoon. Hij weet alleen dat hij door moet blijven lopen, om Queenie hoop en steun te geven.

Onderweg ontmoet hij allerlei mensen met hun eigen verhalen en sommigen lopen zelfs met hem mee omdat ze geloven in zijn doel. Het is een wandeling vol hoop en vastberadenheid, waarbij Harold aangemoedigd wordt door duizenden Britten.

The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry is een hartverwarmend verhaal over liefde, hoop, vriendschap en over de kleine dingen in het leven. Oscarwinnaar Jim Broadbent schittert in een rol die op zijn lijf geschreven lijkt.