Studium Generale publiekscolleges

Studium Generale publiekscolleges

Terug naar UITagenda

Studium Generale publiekscolleges

Is ChatGPT de ideale huiswerkmachine? Dat en nog veel meer kom je te weten tijdens de Studium Generale publiekscolleges van de Open Universiteit in SCHUCK Glaspaleis. Drie hoogleraren praten je in het Weekend van de Wetenschap bij over boeiende actuele thema's.

Voor iedereen die graag blijft leren: onder de noemer Studium Generale geeft de Open Universiteit elk jaar boeiende publiekscolleges over actuele thema’s. Deze colleges zijn gratis toegankelijk, en iedereen mag vragen stellen. Zaterdag 7 oktober 2023 vindt in het Weekend van de Wetenschap weer een nieuwe reeks van drie colleges plaats. Locatie: SCHUNCK Glaspaleis in Heerlen.

Programma
Het programma start om 12.00 uur en eindigt om 15.00 uur. Binnenlopen kan vanaf 11.30 uur.

12.00 - 13.00 uur: Prof. dr. Reijer Passchier - Hoe leggen we de macht van Big Tech aan banden?
Reijer Passchier maakt zich zorgen over de gigantische macht van Big Tech. En legt uit waarom die een bedreiging is voor onze democratie.

13.00 - 14.00 uur: Prof. dr. Halszka Jarodzka - ChatGPT: een droom van een huiswerkmachine?
Werkstuk, boekbespreking of essay schrijven. Vraag het ChatGPT en binnen no time heb je een briljante tekst. Is ChatGPT de ideale huiswerkmachine? Wat kun je er wel en niet mee?

14.00 - 15.00 uur: Prof. dr. ir. Petra de Weerd-Nederhof- Succesvol innoveren: zo doe je dat!
De sleutel tot succesvolle innovatie is veerkracht: het vermogen van teams en medewerkers om met verandering om te gaan. Dat kun je ontwikkelen, weet onze hoogleraar uit ervaring.

Aanmelden
Kijk voor aanmelden en meer informatie op de webpagina van Studium Generale.