Jennie Lena & The Free Souls

Jennie Lena & The Free Souls

Terug naar UITagenda

Jennie Lena ‘stands out!’. Haar enorme bereik, soulvolle en rijke stemgeluid maken haar zonder twijfel tot één van de beste zangeressen van Nederland. Ze groeide op met een rijk palet aan diverse muzikale stijlen. Soul, Blues, Gospel en Funk: welke stijl ze ook zingt, haar stem ís haar stijl.

In 2009 begon ze als backing vocalist bij Postmen en Anouk, maar het duurde niet lang voordat ze als solo artiest haar eigen liedjes ging schrijven en de podia veroverde. Zo stond ze in het Apollo Theatre in New York, L’Olympia in Parijs, Jazz a Viénne en vele andere podia cq festivals in de USA, Azië en Europa. Ze tourde met Joss Stone en 7 jaar geleden brak ze door in ‘The Voice’ met haar versie van ‘Who’s Loving You’, die op YouTube inmiddels meer dan 55 miljoen views heeft.

Inmiddels is de zangeres 7 albums verder en stond ze deze zomer o.a op het North Sea Jazz Festival. Haar muziekvideo's op Youtube en songs op Spotify/Apple Music zijn vele miljoenen keren bekeken/gestreamd. Met de Amerikaanse band ‘Post Modern Jukebox’ ging ze op tour en nam zij een aantal songs op waaronder het nummer ‘You Give Love a Bad Name’ waarmee ze debuteerde in de Top 10 van de Amerikaanse iTunes Charts. Met haar nieuwe band ‘Jennie Lena & The Free Souls’ zal Jennie in 2023 gaan touren en ook verschijnt er nieuwe muziek. In oktober dus bij ons, en wij kunnen niet wachten!