Tchaikovsky's Wife

Tchaikovsky's Wife

Terug naar UITagenda

Antonina Miliukova is een mooie en intelligente 19e-eeuwse Russische jongedame. Ze kan alles krijgen wat ze begeert, maar wil alleen maar trouwen met Pjotr Tsjaikovski op wie ze heimelijk verliefd wordt als ze voor het eerst zijn muziek hoort. Hij stemt in met een huwelijk om een einde te maken aan de geruchten die over hem de ronde doen. Hij voelt echter niets voor Antonina en geeft haar al snel de schuld van zijn tegenslagen en inzinkingen. Verteerd door haar gevoelens voor hem en door zijn vernederingen, wordt ze langzaam tot waanzin gedreven.

Tchaikovsky’s Wife vertelt het verhaal van het tumultueuze huwelijk tussen de beroemde componist en zijn toegewijde vrouw Antonina, die aan haar liefde voor haar man uiteindelijk ten onder ging. Het hoogwaardige, historische drama van de Russische regisseur Kirill Serebrennikov ging vorig jaar in première op het filmfestival van Cannes en maakte vervolgens een zegetocht langs internationale festivals. Tchaikovsky’s Wife is een wonderschoon kostuumdrama.