High Hi

High Hi

Terug naar UITagenda

Dit Antwerps powertrio brengt de essentie van 90s shoegaze samen met 80s indie pop. Jezus and Mary Chain in een buitenechtelijk affaire met The Smiths terwijl Franz Ferdinand door het raam naar binnen kijkt. De nummer één in De Afrekening van StuBru in 2020! En dat maarliefst zes weken lang. Met een donker, energiek geluid brengen ze een atmosferische en dansbare ervaring naar de stage.

In 2022 verscheen 'Return To Dust!' Met dit derde album vol felle gitaren, strakke drums en unieke tweestemmige zang schilderde High Hi opnieuw een muzikaal meesterwerk. De band werd in 2014 geselecteerd voor de Nieuwe Lichting van Studio Brussel en in datzelfde jaar stonden ze in de finale van Humo's Rock Rally. Vele festivals volgden, waaronder spraakmakende optredens op Werchter en Pukkelpop in 2022. In oktober, dit jaar, doen ze ook ons podium aan: Mis het niet!