Dy-andere Vrouw

Dy-andere Vrouw

Dyanne Sleijpen ontmoet Janine Dijkmeijer & Margo de Kock

Terug naar UITagenda

Inspirerende Limburgse vrouwen in de spotlights

In de theatervoorstelling Dy-andere vrouw nodigt zangeres en presentatrice Dyanne Sleijpen drie keer per jaar inspirerende vrouwen uit op het podium van Parkstad Limburg Theaters in Heerlen. Aan de hand van hun lievelingsliedjes en interviews schetst Dyanne het verhaal van hun leven. Welke lessen hebben ze geleerd? Waarin zit voor hen het grootste geluk? Welke bergen hebben ze beklommen om te komen waar ze nu staan? Ontroerend, grappig, lief, heftig en soms ook een beetje gênant. Zo worden de bijzondere vrouwen in de spotlights gezet.

Op woensdag 4 oktober 2023 ontvangt Dyanne: Janine Dijkmeijer, Directeur Parkstad Limburg Theaters & Margo de Kock, Directeur ECI cultuurfabriek.

Janine Dijkmeijer
Sinds kort is Janine Limburgse! Als professioneel danseres danste ze op het podium van het Parkstad Limburg Theater. Niet wetend welke geschiedenis ze hier op latere leeftijd zou schrijven. Van danscarrière naar dans/yogadocent. Van Algemeen Directeur van het Nederlands Dans Theater naar Creatieve directeur van The New Zealand Dance Company. En dan heb je de wereld gezien en verlang je naar... natuurlijk... Heerlen! Als directeur van Parkstad Limburg Theaters. Ideeën genoeg! Van interieur, tot het sociale belang, van programmering tot educatie! Ze is nog maar net binnen en maakt nu al vreugdedansjes om het theater.

Margo de Kock
"What you see is what you get. Kwetsbaarheid is kracht.” Sinds twee jaar is deze krachtige vrouw directeur van de ECI Cultuurfabriek. Zoals ze zelf destijds zei: "een grote stap naar een andere sector waar mijn hart ligt: die van kunst en cultuur.” De zestien jaar eerder was ze met heel haar hart directeur van het Ronald MCDonald huis. Daarvoor werkte zij in uiteenlopende functies voor MIK Kinderopvang en Maastricht UMC+, maar had ze wel al de connectie met het cultuurveld. Ze vervulde diverse rollen in de cultuursector, onder andere als adviseur in Cultuurtank Limburg.