Uur van de buurt - Heerlerheide

Uur van de buurt - Heerlerheide

Terug naar UITagenda

Uur van de Buurt Heerlerheide is er voor alle buurtbewoners, buurtondernemers, collega’s, buren, vrienden en vriendinnen die zin hebben in een gezellig en informatief koffiemomentje. Elke eerste dinsdag van de maand.

Editie oktober
In het kader van de Maand van de Geschiedenis komt docent geschiedenis Martin van de Weerden (Bernardinuscollege / LGOG kring Parkstad) langs om te vertellen over de innovaties die het ontstaan van de oude mijnstreek met zich meebracht.

Deze maand is het de 'Maand van de Geschiedenis' bij de Bieb. Het grootste geschiedenisevenement van Nederland. Samen met talloze musea, bibliotheken, boekhandels, archieven en andere culturele instellingen organiseert de Maand meer dan vijfhonderd activiteiten door het hele land. Onder het motto 'Ontdek gisteren, begrijp vandaag' brengen we in oktober 2023 met het thema 'EUREKA!' geschiedenis voor het voetlicht. Bekijk hier ons programma >

Het laatste nieuws uit de stad, de wijk en de actualiteit met koffie en gezelligheid
Uur van de Buurt is een laagdrempelig koffiemoment in de bibliotheek waar bewoners uit de wijk, onder het genot van een kopje koffie of thee, komen luisteren en meepraten over allerlei thema’s die spelen in de wijk, de stad of in de actualiteit. Iedere maand staat er een ander thema centraal en komt er een gast langs die komt vertellen over zijn/haar werk, een bepaald project of over zaken die spelen in de maatschappij. Regelmatig sluiten ook de wijkagent, boa’s of de gebiedsregisseurs aan om te vertellen wat er zo al in de wijk speelt. Maar naast al deze mooie bijkomstigheden, is het Uur van de Buurt natuurlijk vooral een gezellig ontmoetingsmoment voor mensen uit de buurt!