Iris Hond & Kamerata Zuid

Iris Hond & Kamerata Zuid

Einaudi, Chopin & Rachmaninov

Terug naar UITagenda

Werken van Einaudi, Chopin en Rachmaninoff.

Iris Hond stond vorig jaar tien keer achter elkaar in de Grote Zaal van het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam met de muziek van haar geliefde componist Einaudi. De meesterpianist zelf beschrijft Iris’ spel als “one of the most beautiful performances of my music.” Het is dus niet gek dat hij juist Iris heeft gevraagd om zijn enige pianoconcert Domino voor het eerst in ons land ten gehore te brengen. Dat doet de pianiste samen met strijkorkest Kamerata Zuid.

Pianiste Iris Hond en Strijkorkest Kamerata Zuid werkten al eerder samen in een succesvol programma rondom Ludovico Einaudi. Deze samenwerking krijgt een vervolg met een nieuw avondvullend programma met als hoogtepunt de Nederlandse première van Domino van Ludovico Einaudi. Iris: “Toen Einaudi mij de muziek van het stuk stuurde, was ik meteen verliefd. Vooral het tweede deel is hartverscheurend mooi. Ik voel me zeer vereerd dat hij mij hiervoor heeft gevraagd.”

Naast dit unieke werk zal Iris haar eigen bekende en nieuwe composities ten gehore brengen. Hiervoor werkte zij samen met componist Xavier van der Poll die de orkestraties voor deze stukken maakte. Daarnaast speelt Kamerata Zuid werken van o.a. Chopin en Rachmaninoff.