CLAERHOUT/BAAS/PEET

CLAERHOUT/BAAS/PEET

Terug naar UITagenda

Wegens het succes van die première vervolgen ze hun project met een tour.

Dit gloednieuwe Belgisch-Nederlandse trio brengt drie muzikale persoonlijkheden naar de Pop-up Jazzclub in PLT: Nabou Claerhout op trombone, gitarist Reinier Baas en drummer Jamie Peet. In deze samenstelling waarin de drie zowel nieuw als bestaand werk van elk van de muzikanten spelen, komen Reiniers imponerend gitaarspel, Jamies waanzinnige drumwerk en Nabou’s melodische touch op een fantastische manier samen.

Nabou Claerhout (artist-in-residence op het Brussels Jazz Festival | Flagey) leerde gitarist Reinier Baas en drummer Jamie Peet kennen tijdens haar opleiding aan het Conservatorium van Rotterdam (CODARTS). De twee Nederlanders beïnvloedden haar al een tijdje. Reiniers artistieke parcours speelde een prominente rol in haar persoonlijke ontwikkeling als muzikant. Jamie blies haar omver met zijn eigenzinnige maar steeds smaakvolle benadering van de drums. Dankzij de carte blanche die Nabou als artist-in-residence op het Brussels Jazz Festival | Flagey kreeg, zag ze in januari 2023 de kans om eindelijk samen te werken. Wegens het succes van die première vervolgen ze hun project met een tour.

Pop-up Jazzclub
De Pop-up Jazzclub is een nieuwe ontmoetingsplek op de Zuid-Limburgse podia voor jazzmusici en luisteraars. In PLT zijn de INGzaal en LIMBURGzaal de uitgelezen podia om te genieten van bijzondere en intieme jazzconcerten. Het programma dat wij i.s.m. Jazz Maastricht voor het eerste seizoen van de club hebben samengesteld zet de toon. Van bekende jazzmuzikanten tot nieuwkomers en van traditionele jazz tot modern, cool jazz en cross-over: in de ongedwongen sfeer van de Pop-up Jazzclub kan elke jazzliefhebber zijn hart ophalen. Daar blijft het niet bij, want na elk concert is er een aftershow in het theatercafé.