The Maiden

The Maiden

Terug naar UITagenda

Colton en Kyle zijn beste vrienden. Ze zwerven vrolijk door hun stad Alberta en de wilde natuur en doden de tijd met gewone tienerdingen: een oude tv vernielen, graffiti spuiten bij een ravijn en skateboarden over een afvalberg. Hun kwajongensstreken onthullen ook glimpen van tederheid. Hun leven spat echter uiteen wanneer het noodlot toeslaat.

Ondertussen ervaart Coltons klasgenoot Whitney haar eigen emotionele crisis, wat haar ertoe aanzet het bos in te gaan op zoek naar een soort van vrede. De ontdekking van een dagboek voert hen naar een andere wereld. Is dit een droom? Is dit het leven na de dood?

The Maiden begint als een realistisch drama en verandert langzaamaan in een droomlandschap, met impressionistische beelden vol donkere ondertonen. Het is een gevoelige en poëtische blik op kameraadschap, vergankelijkheid en verdriet. Wat ons betreft is The Maiden de meest bijzondere film van het jaar.