Laureaatexamen: Julia Van den Eijnden

Laureaatexamen: Julia Van den Eijnden

Koninklijke Harmonie Heerlen

Terug naar UITagenda

Op vrijdag 29 september legt Julia van den Eijnden om 20.00 uur haar Laureaatexamen af in Cultuurhuis Heerlen.

Sinds haar zevende speelt Julia al klarinet. Julia volgt wekelijks klarinetles bij SCHUNCK-coach Huub Hellenbrand. Iedere vrijdag speelt ze mee in het groot orkest van de Koninklijke Harmonie Heerlen. Ook neemt ze deel in het klarinetensemble van de harmonie.

“Ik heb in mijn muzieklessen vaak toegewerkt naar verschillende HaFaBra examens. Na het behalen van deze examens werd het tijd voor een nieuwe uitdaging. In overleg met mijn coach is dit het Laureaatexamen geworden.”

Tijdens het Laureaatexamen laat Julia horen wat ze kan onder begeleiding van het ensemble en het orkest. Na het succesvol afronden van de gehele HaFaBra opleiding kan eventueel een Laureaatexamen plaatsvinden. Het Laureaatexamen wordt niet vaak georganiseerd, omdat veel muzikanten vaak niet zo ver komen in hun leertraject. Dat maakt dit een zeer uitzonderlijke prestatie van Julia. Het Laureaatexamen is een van de hoogste maatstaven voor muzikanten op amateurniveau.

Cultuurhuis Heerlen
Bij het Laureaatexamen van Julia zullen twee juryleden plaatsnemen in de zaal en haar examen beoordelen. De indeling van het Laureaatexamen is vrij voor invulling, waarbij begeleiding door een orkest kenmerkend is voor dit type examen.

“Tijdens mijn Laureaatexamen zal het orkest mij begeleiden bij een tweetal stukken: ‘Concertino’ van Carl Maria Von Weber en ‘Concertpiece No. 2’ van Felix Mendelssohn.”

Naast begeleiding van het orkest zal Julia ook ondersteund worden door het klarinetensemble van de Koninklijke Harmonie Heerlen. Samen zullen zij ‘Concerto d’amore’ van Jacob de Haan ten gehore brengen.

Kom jij Julia ook steunen bij deze geweldige prestatie en genieten van de prachtige voordrachten op deze speciale avond? Entree is gratis, reserveren verplicht. Dit kan via Cultuurhuis Heerlen: 045 561 21 21 of [email protected]