Hard in Heerlen: Blackbriar & Ad Infinitum

Hard in Heerlen: Blackbriar & Ad Infinitum

The Euphonic Downfall Tour

Terug naar UITagenda

Blackbriar is uit de schaduw gestapt van grote metalbands als Epica. Ze brengen een duistere en verleidelijke visie op alternatieve/gothische metal, verfijnd tot surrealistische, filmische niveaus die op een hoogtepunt samenkomen in hun eerste volledige album in 2021's: The Cause of Shipwreck. Bereid je voor om meegesleept te worden door verslavende hooks, theatrale soundscapes en duistere grillige verhalen. Inmiddels is Blackbriar getekend bij Nuclear Blast Records waar ze hun tweede album, A Dark Euphony, in het najaar van 2023 zullen uitbrengen. Maar daar hoef je niet op te wachten; de nummers van dit nieuwe album zijn tijdens deze tour al live te bewonderen!

Ad Infinitum is een Europese moderne symfonische metalband die in 2018 is opgericht door Melissa Bonny. Drummer Niklas Müller, gitarist Adrian Thessenvitz en bassist Korbinian Benedict completeren dit loodzware en bezwerende kwartet. Terwijl ze hun debuut in 2020 midden in een pandemie uitbrachten, slaagde Ad Infinitum er toch in om veel aandacht te trekken en een begin te maken aan hun opmars in de metalscene.

Deze eerste plaat werd gevolgd door een tweede in oktober 2021, die hun kenmerkende geluid nog meer definieerde. Een jaar later, terwijl de band aan haar eerste Europese tour begon met Amaranthe, Beyond the Black en Butcher Babies, onthult Ad Infinitum de eerste melodieën van "Chapter III - Downfall". Door zware en moderne riffs, epische en betoverende orkestraties, beklijvende vocale melodieën en demonische growls met finesse te combineren, wil AD INFINITUM als geen ander de harten van de metalfans blijven veroveren!

Als supportact van deze double bill brengen ze het uit Limburg afkomstige Phantom Elite mee, deze female fronted metalband bestaat sinds 2016 en kent een line-up met gevarieerde Nederlandse metal instrumentalisten.

Deze show wordt gepromote in samenwerking met The Rock Online!