Luistervinken - Brahms: de erfenis van Beethoven?

Luistervinken - Brahms: de erfenis van Beethoven?

Tijmen Wehlburg

Terug naar UITagenda

De Luistervinken zijn elk seizoen een ideale smaakmaker voor de concerten op ons programma. Dit seizoen geeft Tijmen Wehlburg, violist bij philharmonie zuidnederland, de luisterlessen. Tijmen heeft het stokje van Toine Sporken overgenomen. “Met liefde zet ik de mooie traditie van Toine voort”, vertelt hij in een interview waarin hij alvast vooruit blikt op zijn minireeks van drie luisterlessen.

Drie Luistervinken
In zijn eerste Luistervink legt Tijmen onder de titel Brahms: de erfenis van Beethoven? symfonieën en kamermuziek van beide grootmeesters onder de loep. Daarna belicht op 24 januari 2024 de genialiteit van Mozart en duikt hij op 20 maart 2024 in de ondoorgrondelijke wereld van Mahler. Vanzelfsprekend klinkt in alle drie de Luistervinken de mooiste muziek.