Irgendwann Werden Wir Uns Alles Erzählen

Irgendwann Werden Wir Uns Alles Erzählen

Terug naar UITagenda

De zomer van 1990 is in Thüringen, in de voormalige Duitse Democratische Republiek, behoorlijk warm. Maria, bijna 19 jaar, die bij haar vriend Johannes en zijn ouders inwoont, heeft meer interesse in literatuur dan het afmaken van haar middelbare school. Terwijl de Duitse eenwording in de lucht hangt, loopt ze buurman Henner tegen het lijf. Eén aanraking is voldoende om een alles overheersende affaire in gang te zetten tussen Maria en de charismatische man die tweemaal zo oud is. In een tijd vol van nieuwe mogelijkheden ontstaat een geheime intense relatie vol verlangen en begeerte.

De bekroonde regisseuse Emily Atef van 3 Tage in Quiberon en Plus Que Jamais laat opnieuw haar talent zien in deze film, gebaseerd op het gelijknamige boek van Daniela Krien. Zelden heeft een bewerking van een boek zoveel broeierigheid opgewekt. Irgendwann Werden Wir Uns Alles Erzählen is een film over charisma, lichamen, wilskracht en verlangen. Een onvervalst, openhartig en vrijzinnig werk dat een onverwachte dosis Duitse romantiek aflevert.

De film werd genomineerd voor de Gouden Beer op het afgelopen filmfestival van Berlijn.