Foto’s en verhalen rondom “Cafés in Hoensbroek”

Foto’s en verhalen rondom “Cafés in Hoensbroek”

Terug naar UITagenda

Deel je anekdotes of beeldmateriaal van (verdwenen) Hoensbroekse cafés.

Heemkundevereniging Hoensbroek verzamelt deze voor een nieuw boek of artikelenreeks rondom de vele cafés die de vorige eeuw in Hoensbroek lagen. Om voldoende foto- en beeldmateriaal te verzamelen, start een inzameling van anekdotes en beeldmateriaal. Ter omlijsting presenteren we het (beeld-) materiaal dat reeds verzameld werd. Na afloop houden we nog een gespreksronde met als speciale gast Wiel Jacobs, de kastelein die café Douven aan de Overbroekerstraat had overgenomen en daar ruim 10 jaar achter de tapkast stond. Deze presentatie vind plaats in SCHUNCK Bibliotheek aan de hoofdstraat en is gratis te bezoeken. Deze middag wordt aaneen gepraat door Har Daemen en Hein Giesen.

“In alle doorgaande straten en wijken lagen er wel een paar. Het voorlopige resultaat van onze zoektocht naar al die verdwenen kroegen en cafés is dat het er wel bijna honderd waren. En dan tellen we de kantines en clubhuizen, die sinds de zestig en zeventiger jaren bijna iedere club wel had niet eens mee! Kom op, en kijk van tevoren eens in die oude schoenendoos, of u nog een vergeelde foto van uw ooit zo favoriete café uit het verleden vindt! ” - Heemkundevereniging Hoensbroek

Vanwege een beperkt aantal plaatsen is aanmelding verplicht. Dat kan via de ticket-knop op de pagina van SCHUNCK, bij de bieb aan de balie of per telefoon (045-5211019). Bij voldoende belangstelling zal deze inloopmiddag met de oude foto’s presentatie nog eens herhaald worden. Houd daarvoor www.heemkundehoensbroek.nl of schunck.nl in de gaten.