Sur Les Chemins Noirs

Sur Les Chemins Noirs

Terug naar UITagenda

In 2014 viel de schrijver Sylvain Tesson meer dan tien meter van het dak van een chalet in Chamonix. Hij liep ernstig hoofdletsel en meerdere breuken op en lag acht dagen in coma. Hij beloofde zichzelf om dwars door Frankrijk te gaan lopen als hij voldoende zou herstellen. Aldus geschiedde, en zo begon hij in augustus 2015 in het uiterste zuidoosten van Frankrijk aan een wandeling die hem ver weg bracht van de bewoonde wereld en onze alomtegenwoordige technologie.

Zijn tocht voerde, door de zelfopgelegde restrictie dat hij alleen over onverharde wegen mocht lopen, dwars door de ongerepte natuur, over soms nauwelijks begaanbaar terrein en langs barre uithoeken. De film is opgenomen in de Franse Cantal, waarbij de landschappen en inwoners hun stempel hebben gedrukt op de film.

Sur Les Chemins Noirs is losjes gebaseerd op het gelijknamige autobiografische boek van de Franse schrijver Sylvain Tesson, waarvan we eerder de natuurdocumentaire The Velvet Queen vertoonden. Het verhaal van Sylvain belichaamt de reis die helend is - zowel mentaal als fysiek.