Midnight Family

Midnight Family

Terug naar UITagenda

Het is haast een spel voor de zeventienjarige ambulancechauffeur Juan Ochoa: lukt het hem de concurrentie te verslaan en als eerste op de plaats van het noodgeval aan te komen? Als een waanzinnige raast hij samen met zijn vader en jongere broertje door de straten van Mexico-Stad. Maar zodra de bestemming is bereikt, is het ernst, en het werk gaat hen niet in de koude kleren zitten.

Daarbovenop kunnen ze te maken krijgen met de tegenwerking van corrupte politieagenten, of met patiënten die niet voor de vervoerskosten willen of kunnen betalen. De familie Ochoa exploiteert namelijk een privé ambulance – een noodzakelijk kwaad in een stad waar de overheid nog geen 45 ambulances heeft rondrijden op een stadsbevolking van negen miljoen.

Regisseur Luke Lorentzen toont in een observerende stijl wat Juan en zijn familieleden nacht na nacht meemaken. Van de stiltes voor de storm tot de intense, hartslag verhogende momenten waarin ze met gevaar voor eigen lijf en leden door de miljoenenstad scheuren: hij brengt het allemaal van zeer dichtbij en op indrukwekkende wijze in beeld.

Bijzonderheden
Midnight Family is Spaans gesproken en Engels ondertiteld.