Les Enfants des Autres

Les Enfants des Autres

Terug naar UITagenda

Rachel geniet van het leven en van haar studenten, haar vrienden en haar gitaarlessen. Ze wordt verliefd op Ali en vormt een hechte band met diens vierjarige dochter Leila. Rachel ziet Leila als haar eigen dochter en heeft zelf geen kinderen. Ze nadert de leeftijd waarop kinderen krijgen moeilijk wordt. Het verlangen naar een gezin groeit evenwel met de dag.

Regisseuse Rebecca Zlotowski behandelt in Les Enfants Des Autres vragen waar heel veel mensen vertrouwd mee zijn, maar die zelden in films aan bod komen. Wat betekent het om stiefouder te zijn voor de kinderen van je partner? Hoe ga je om met een kind waar je geen bloedbanden mee hebt, maar waar je wel een ouder-kind relatie mee hebt? Wat betekent ouderschap eigenlijk?

De thematiek van de film wordt versterkt door het feit dat Rachel een lerares is: ook in haar werk zorgt ze immer voor andermans kinderen. Zlotowski baseerde zich voor het aangrijpende Les Enfants Des Autres op haar eigen ervaringen als stiefmoeder met kinderwens.