Tamikrest

Tamikrest

Terug naar UITagenda

“The heaviest desert rock-out yet … Tamikrest’s music blazes with a righteous intensity that is almost scary.”

Tamikrest betekent verbinding of kruispunt. Voor die verbinding staat de band - in 2006 in Kadil in Mali opgericht - letterlijk: de vijf leden komen uit verschillende delen van de wereld, van Mali, Nigeria, Algerije tot Frankrijk. Muzikaal verweven zij westerse invloeden opgedaan tijdens hun internationale reizen met de traditie van de Tuareg, een nomadenvolk in de Sahara. Het fantastische resultaat is nomadische blues(rock) over het nooit aflatende verlangen naar een vrije wereld.

Één van de allerbeste Toeareg albums ooit
Volgens Written in Music maakte Tamikrest in 2013 met Chatma één van de allerbeste Toeareg albums ooit. De talloze benoemingen in ‘Album Of The Year’ lijsten en de eerste plek op de World Music Charts Europe onderstrepen dat dit niet overdreven was. Later bracht de band Taksera, Kidal en recent Tamotaït uit. In hun Around the world-tour brengen zij hun muziek samen met de diepe wens om de Tamashek poëzie en cultuur toegankelijk te maken voor inwoners van een wereld die groter is dan de onmetelijkheid van de Saharische woestijn: “A desert hosts us, a language unites us, a culture binds us.”