Erja Lyytinen

Erja Lyytinen

Terug naar UITagenda

Gespierde bluesrock met een aangenaam, melodieus stemgeluid.

“De ‘beste gitaristen’ polls worden nog steeds gedomineerd door mannen. Een vrouw die inmiddels wel een plekje verdiend heeft in zo’n lijstje is de Finse zangeres, gitarist en songschrijver Erja Lyytinen. Het is allemaal even mooi”, schreef Lust For Life ★★★★ in november 2022 naar aanleiding van Erja’s Waiting For The Daylight – tour. En zo kunnen we nog tal van sterrenrecensies quoten.

“She’s the future” - Carlos Santana
Erja speelt gespierde bluesrock maar met een aangenaam, melodieus stemgeluid. “She’s the future”, riep Carlos Santana na een live optreden met haar tijdens Love Power in Helsinki voor 20.000 mensen. Met Waiting For The Daylight spreekt de bluesgitariste een jonger publiek aan, al blijft ook de oude garde enthousiast. Bluestownmusic: “Erja Lyytinen bevestigt met dit nieuwe gevarieerde album wederom haar reputatie van een kwaliteitsbluesrock artieste.” Ontdek deze Finse topgitariste in onze INGzaal.