Alain Johannes

Alain Johannes

Terug naar UITagenda

Alain Johannes is een naam die bij iedere muziekliefhebber herkenning zou moeten oproepen. De geboren Chileen is al drie decennia lang actief in de muziekindustrie als componist, muzikant en producer. De wapenfeiten van Alain Johannes zijn gerust indrukwekkend te noemen. Hij was in de jaren 90 mede-oprichter van de invloedrijke alternatieve rockband Eleven. Hij ging op tour in de band van PJ Harvey en zat in Them Crooked Vultures. Ook werkte hij als producer aan platen van o.a. Chris Cornell, No Doubt, Mark Lanegan, Jimmy Eat World, Queens of the Stone Age en Arctic Monkeys. Op 10 september ontvangen we met recht een muzikale wereldtopper in de Nieuwe Nor.

Op de middelbare school speelde Alain Johannes al in bands met toekomstige leden van de Red Hot Chili Peppers. Later vormde Alain samen met Natasha Shneider en Jack Irons de invloedrijke 90s alternatieve rockband Eleven en ging hiermee op tour met Pearl Jam en Soundgarden. Alain was (touring)lid van de band van PJ Harvey, en zat samen met Dave Grohl (Foo Fighters), Josh Homme (Queens of the Stone Age) en John Paul Jones (Led Zeppelin) in Them Crooked Vultures. En hij is te horen in het nummer 'Hanging Tree' op het QOTSA-album 'Songs For The Deaf'. Als componist heeft Alain muziek geschreven voor films als "Eagles of Death Metal: Nos Amis" en voor games als "Ghost Recon Wildlands" van Tom Clancy. Kortom: Alain's veelzijdigheid en talent is grenzeloos.

Alain Johannes zelf heeft een opvallend zware en mysterieuze stem die doet denken aan Mark Lanegan en zet een ontelbaar aantal snaarinstrumenten met technische perfectie naar zijn hand. Met zijn laatste project, het Alain Johannes Trio, gaat hij terug naar zijn geboorteland. In het trio speelt hij samen met de bekende Chileense broers Felo en Cote Foncea. Als een van de gastzangeres is Mike Patton te horen op dit project.