Front 242

Front 242

Terug naar UITagenda

Front 242 geldt als een van de meest toonaangevende Belgische bands. De groep ontstond in de jaren 80 en wordt beschouwd als de grondleggers van het genre Electronic Body Music (EBM). Hun albums "Geography" en "Headhunter" worden beschouwd als de meest invloedrijke EBM-albums aller tijden. Hun grootste hit is waarschijnlijk ‘Headhunter’. De bijbehorende videoclip werd geregisseerd door Anton Corbijn. Hun nummer ‘Rhythm of Time’ was te horen in de film ‘Single White Female’, met Bridget Fonda en Jennifer Jason Leigh.

In 2022 vierde Front 242 hun 40ste verjaardag groots met twee uitverkochte concerten in de Brusselse AB. Ook was er minder nieuws; frontman Jean-Luc de Meyere werd begin 2022 opgenomen in het ziekenhuis. Op 8 september 2023 komt Front 242 voor een exclusieve Nederlandse clubshow naar Heerlen.

Repost
The eighties. Volgens sommigen misschien wel de beste muziekperiode ooit. Het decennium waarin iconen gemaakt werden. De jaren waar men op de fiets sprong en vijftien kilometer reed naar een platenwinkel om een nieuwe plaat te gaan halen. Legendarische schijven die nog heel pertinent aanwezig zijn veler collecties en nog wekelijks op de draaitafel liggen. Onder de naam RePost! presenteert de Nieuwe Nor acts die komen uit - of geïnspireerd zijn - door de underground van deze eighties. We hebben namelijk een naam hoog te houden als het gaat om het programmeren van acts als Wave, Postpunk, EBM. Denk aan Anne Clark, Tuxedomoon, Peter Murphy en Front Line Assembly, maar ook aan de vele succesvolle dansavonden als Inpoet en That 80s Feeling.